• Deň Zeme

          • Počas mesiaca apríl sme si so žiakmi pripomenuli výnimočnosť Dňa Zeme pomocou prezentácií, aktivít so žiakmi a vedomostných testov v triedach i na školskom dvore. Rozvíjali sme pozitívny vzťah k prírode, venovali sa otázkam ochrany životného prostredia a pripomenuli si našu závislosť od cenných darov, ktoré nám naša Zem ponúka.

          • Apríl – mesiac lesov

          • Žiačky z Enviro krúžku si v spolupráci so Školským parlamentom pripravili pre svojich spolužiakov zo 4. až 8. ročníka aktivity pri príležitosti Mesiaca lesov.

            Prvou aktivitou bol vedomostný kvíz, v ktorom sa najlepšie darilo skupine dievčat zo 7.B.

            V ďalšej aktivite sa započúvali do zvukov lesných zvierat a ich úlohou bolo správne ich identifikovať. Pomáhali im pri tom preparované živočíchy a plagáty. Veľmi nás potešilo, že žiakom sa v tejto aktivite mimoriadne darilo.

            Nasledovala „poznávačka“  lesných rastlín. Veľkú pochvalu si vyslúžili žiaci zo 4.A a skupina č. 1 z triedy 8.B, ktorí túto úlohu zvládli bez chybičky len s malými indíciami.

            Pri záverečnej aktivite sa žiaci presunuli na školský dvor. Pomocou akronymov skladali a určovali názvy ihličnatých stromov.

                       

             

             

          • Talent najmenších 2024

          • Okresné kolo v Starej Ľubovni 

             

            25. 04. 2024 (štvrtok) sa v Centre voľného času v Starej Ľubovni konala súťaž Talent najmenších 2024. Súťažiaci sa predviedli v 4 kategóriách: 2 spevácke a 2 recitátorské. Táto súťaž je určená žiakom ZŠ prvých a druhých ročníkov.

            Aj naši talentovaní žiaci mali príležitosť prezentovať svoje schopnosti, ale aj príležitosť získať nové skúsenosti. Veríme, že ich úspech na tejto súťaži je len začiatkom mnohých ďalších úspechov a nezabudnuteľných zážitkov na ich umeleckej ceste.

            Umiestnenie:

            PREDNES:

            1. ročník: 2. miesto: Emka Ferencková

            2. ročník: 2. miesto: Karolínka Romanová

            SPEV:      

            1. ročník: 2. miesto: Agátka Kozubová

             

            Gratulujeme našim žiakom k ich skvelému úspechu.

          • PLAVECKÝ KURZ

          • Ukončenie plaveckého kurzu

            Dnešný piatok ukončil tohtoročné naplánované plavecké kurzy. Piataci a šiestaci sa počas piatich dní zdokonalili vo viacerých plaveckých štýloch, ako sú kraul, prsia či znak. Naučili sa bezpečne pohybovať vo vode a vo vodnom prostredí, zvládnuť správne techniky dýchania a zlepšili svoju kondíciu. Úspešné zvládnutie kurzu ich povzbudilo k väčšej sebadisciplíne a sebavedomiu vo vode, čo im otvorilo dvere k novým vodným dobrodružstvám. Teraz sú pripravení nielen plávať bezpečne, ale aj využívať vodu ako prostriedok na zlepšenie svojho zdravia a pohody.

          • PLAVECKÝ KURZ

          • 5. a 6. ročník 

            Piataci a šiestaci začínajú plavecký kurz...

            Je to skvelá príležitosť zlepšiť ich fyzickú kondíciu a plavecké schopnosti.

          • Ukončenie plaveckého výcviku

          • Dnes naši tretiaci a štvrtáci ukončili základný plavecký kurz, kde sa naučili eliminovať strach z vody, zdokonalili už čiastočné plavecké schopnosti. Na záver výcviku dostali „mokré vysvedčenie“ za odvahu v bazéne a „mokrý diplom“, ktorý bolo dôkazom toho, že zvládli plavecký výcvik.

          • DEŇ NARCISOV - POĎAKOVANIE

          • Spolu vyzbierané a odoslané na účet LIGY PROTI RAKOVINE - 1 292,45 €

            Včera, dňa 18.apríla 2024, sa v našom meste uskutočnila dobrovoľná verejná zbierka Dňa narcisov, ktorú organizovala Liga proti rakovine Slovenskej republiky. Spoluorganizátorom v meste Podolínec bola Základná škola s materskou školou Podolínec. Do akcie sa zapojili aj predajne potravín pána Juraja  Galajdu, pána Petra Smandru, MILK AGRO, COOP Jednota a Základná škola s materskou školou Lomnička.

              
            Finančná čiastka, ktorá bola dňa 18.apríla 2024 v deň verejnej zbierky vyzbieraná činí 1 292,45 eur. Táto čiastka bola odoslaná na bankový účet Ligy proti rakovine v Bratislave. V tomto roku sa vyzbieralo o 302,45 eur viac, ako v roku 2023.


            Poďakovanie patrí žiakom základnej školy, ktorí venovali svoj čas na túto dobrovoľnú činnosť. Ďakujeme všetkým menovaným organizáciám, pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom škôl, pracovníkom predajní, v ktorých boli umiestnené po celý deň pokladničky s logom Ligy proti rakovine.


            Naše najväčšie poďakovanie patrí všetkým občanom i návštevníkom mesta, ktorí sa zapojili do verejnej zbierky, prispeli finančným darom a vyjadrili spolupatričnosť tým, že po celý deň nosili pripnutý žltý narcis.

             

            Deň narcisov - prehľad príspevkov

            Organizácia                                                                  

            Základná škola s materskou školou Podolínec  - 524,37 €

            Základná škola s materskou školou Lomnička  - 400,16 €

            Potraviny MILK AGRO Podolínec  - 42,62 €

            Potraviny COOP JEDNOTA Podolínec - 82,40 €

            Potraviny SMANDRA Podolínec - 152,90 €

            Potraviny GALAJDA Podolínec - 90,00 €

            Spolu vyzbierané a odoslané na účet LIGY PROTI RAKOVINE =  1 292,45 €

             

             Ďakujeme!  

          • Street basketbal

          • Okresná súťaž

            Žiaci Rudolf Zajac, Damián Dubjel, Samuel Šoltisik, Dominik Šoltés úspešné reprezentovali našu školu v street basketbale. Na okresnej súťaži obsadili výborne 2. miesto v konkurencii 11 základných škôl.

          • Talent najmenších

          • Krásne umelecké poobedie sme prežili 17.4.2024, keď sa v našej škole konala súťaž Talent najmenších.

            Deti prvého a druhého ročníka nám krásne zarecitovali a veselo zaspievali.

            Tí najlepší nás budú reprezentovať v okresnom kole v Starej Ľubovni.

            V kategórii SPEVU: Agáta Kozubová, Karolína Romanová.

            V kategórii PREDNESU: Eliška Andrášová, Ema Ferencková,

            Karolína Romanová, Oliver Hotáry.

            Srdečne blahoželáme a držíme prsty v okresnom kole.

          • Prednáška zo série o holokauste

          • 26. marca 2024 sa uskutočnila ďalšia prednáška zo série o holokauste. Tentokrát boli témou Úteky z táborov smrti. Lektorkou bola múzejná pedagogička PaedDr. Erika Tavaly, PhD. z Múzea holokaustu v Seredi, ktorá zaujímavým spôsobom a svojím odborným profesionálnym prístupom priblížila našim deviatakom danú tému. Zamerala sa na okolnosti a priebeh úteku dvoch Slovákov Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzlera, ktorí ako prví podali svedectvo o neľudských podmienkach v koncentračných táboroch, a tým zachránili tisícky životov.

            Sú zločiny, ktoré nikdy nezarastú trávou, a v každej dobe a akýmkoľvek spôsobom je potrebné na ne upozorňovať. Aby sa na ne nezabudlo...

          • DEŇ NARCISOV

          • 18. apríl 2024

            Vážení občania,

            dňa 18. apríla 2024 sa v našom meste uskutoční verejná zbierka Ligy proti rakovine Slovenskej republiky, ktorej spoluorganizátorom v meste Podolínec je Základná škola s materskou školou Podolínec.

            V tento deň budú pre verejnú dobrovoľnú finančnú zbierku ku Dňu narcisov umiestnené pokladničky v predajniach potravín pána Petra Smandru, pána Juraja Galajdu, v predajni MlLK AGRO a COOP Jednota a tiež v Základnej škole s materskou školou Lomnička.

            V uliciach mesta sa budú pohybovať žiaci základnej školy, ktorí budú viditeľne označení identifikátorom s logom Ligy proti rakovine. Pre tento rok budú dobrovoľníci oblečení v žltom tričku s identifikačným číslom a budú mať pri sebe bielu pokladničku, do ktorej môžete dobrovoľne prispieť finančnou sumou. Prosíme Vás, aby ste finančné prostriedky neodovzdávali mimo určených miest, aby nedošlo k ich zneužitiu.

            Veríme, že sa do tejto verejnej zbierky zapojíte a svoju spoluúčasť prejavíte pripnutím žltého narcisu.

            Ďakujeme.

          • ŠKOLENIE PRE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV

          •  

            Dňa 18. 04. 2024 (štvrtok) sa v základnej škole uskutoční vzdelávanie pedagogických zamestnancov pod záštitou RCPÚ (Regionálne centrum podpory učiteľov). Z toho dôvodu bude skrátené vyučovanie.

            • Žiaci 1. stupňa končia vyučovanie o 11,20 hod.
            • Žiaci 2. stupňa končia vyučovanie o 12,00 hod.
            • Školská jedáleň bude v prevádzke.
            • ŠKD v tento deň v prevádzke nebude.
          • V túlavých topánkach po regióne Spiš

          • Blokové vyučovanie 9. ročník

            /Retro kalendár na rok 2024/

            Cieľom blokovej výučby v deviatom ročníku bolo uplatnením vedomostí a zručností z vybraných vyučovacích predmetov zostaviť retro kalendár na rok 2024 tematicky súvisiaci so zaujímavosťami regiónu Spiš.

            Každá skupina žiakov si vybrala čiastkovú tému na spracovanie /osobnosť, historická alebo cirkevná pamiatka, prírodná pamiatka, fauna a flóra nášho regiónu/.

            Následne žiaci vyhľadávali potrebné informácie z pripravených materiálov a zoštylizovali stručné popisy. Súčasťou spracovania čiastkových tém boli aj obrázky a zostavenie trasy spolu s vyčíslením kilometrov, ktoré by mali absolvovať pri návšteve vybraných miest. 

            Spoločne formou koláže vytvorili retro kalendáre.                                

            Do vytvorených kalendárov vyznačili dátumy menín svojich spolužiakov /nepovinná úloha/.

            Záver patril prezentácii získaných informácií.

          • Telo a myseľ v harmónii

          • Blokové vyučovanie 8. ročník

            Kto z nás by nechcel zlepšiť kvalitu svojej stravy, ktorá by bola ideálna pre zlepšenie zdravia? Je náročné sa orientovať v mori informácií, rád a odporúčaní, ktoré máme k dispozícii. Žiaci 8. ročníka sa v rámci blokového vyučovania venovali príprave zdravého chutného jedla, v ďalšej úlohe zisťovali kalorickú hodnotu jedla. O zdravom životnom štýle, zahŕňajúcom cvičenie, stravu, spánok a zvládanie stresu diskutovali s profesionálnym trénerom. Následne vytvorili svoj týždenný tréningový plán  a v telocvični hľadali odpoveď na otázku, koľko času a námahy pri cvičení musím vynaložiť na to, aby som spálil dané množstvo kalórií.

            Cieľom nášho blokového vyučovania bolo nielen poskytnúť informácie o zdraví, ale aj motivovať žiakov k aktívnej práci na zlepšovaní ich tela a mysle.

        • Novinky

              • Deň Zeme

              • 29. 4. 2024
              • Počas mesiaca apríl sme si so žiakmi pripomenuli výnimočnosť Dňa Zeme pomocou prezentácií, aktivít so žiakmi a vedomostných testov v triedach i na školskom dvore. Rozvíjali sme pozitívny vzťah k prírode, venovali sa otázkam ochrany životného prostredia a pripomenuli si našu závislosť od cenných darov, ktoré nám naša Zem ponúka.

              • Apríl – mesiac lesov

              • 29. 4. 2024
              • Žiačky z Enviro krúžku si v spolupráci so Školským parlamentom pripravili pre svojich spolužiakov zo 4. až 8. ročníka aktivity pri príležitosti Mesiaca lesov.

                Prvou aktivitou bol vedomostný kvíz, v ktorom sa najlepšie darilo skupine dievčat zo 7.B.

                V ďalšej aktivite sa započúvali do zvukov lesných zvierat a ich úlohou bolo správne ich identifikovať. Pomáhali im pri tom preparované živočíchy a plagáty. Veľmi nás potešilo, že žiakom sa v tejto aktivite mimoriadne darilo.

              • Talent najmenších 2024

              • 28. 4. 2024
              • Okresné kolo v Starej Ľubovni

                25. 04. 2024 (štvrtok) sa v Centre voľného času v Starej Ľubovni konala súťaž Talent najmenších 2024. Súťažiaci sa predviedli v 4 kategóriách: 2 spevácke a 2 recitátorské. Táto súťaž je určená žiakom ZŠ prvých a druhých ročníkov.

                Aj naši talentovaní žiaci mali príležitosť prezentovať svoje schopnosti, ale aj príležitosť získať nové skúsenosti. Veríme, že ich úspech na tejto súťaži je len začiatkom mnohých ďalších úspechov a nezabudnuteľných zážitkov na ich umeleckej ceste.

              • PLAVECKÝ KURZ

              • 26. 4. 2024
              • Ukončenie plaveckého kurzu

                Dnešný piatok ukončil tohtoročné naplánované plavecké kurzy. Piataci a šiestaci sa počas piatich dní zdokonalili vo viacerých plaveckých štýloch, ako sú kraul, prsia či znak. Naučili sa bezpečne pohybovať vo vode a vo vodnom prostredí, zvládnuť správne techniky dýchania a zlepšili svoju kondíciu. Úspešné zvládnutie kurzu ich povzbudilo k väčšej sebadisciplíne a sebavedomiu vo vode, čo im otvorilo dvere k novým vodným dobrodružstvám. Teraz sú pripravení nielen plávať bezpečne, ale aj využívať vodu ako prostriedok na zlepšenie svojho zdravia a pohody.

              • PLAVECKÝ KURZ

              • 22. 4. 2024
              • 5. a 6. ročník

                Piataci a šiestaci začínajú plavecký kurz...

                Je to skvelá príležitosť zlepšiť ich fyzickú kondíciu a plavecké schopnosti.

              • Ukončenie plaveckého výcviku

              • 19. 4. 2024
              • Dnes naši tretiaci a štvrtáci ukončili základný plavecký kurz, kde sa naučili eliminovať strach z vody, zdokonalili už čiastočné plavecké schopnosti. Na záver výcviku dostali „mokré vysvedčenie“ za odvahu v bazéne a „mokrý diplom“, ktorý bolo dôkazom toho, že zvládli plavecký výcvik.

              • DEŇ NARCISOV - POĎAKOVANIE

              • 19. 4. 2024
              • Spolu vyzbierané a odoslané na účet LIGY PROTI RAKOVINE - 1 292,45 €

                Včera, dňa 18.apríla 2024, sa v našom meste uskutočnila dobrovoľná verejná zbierka Dňa narcisov, ktorú organizovala Liga proti rakovine Slovenskej republiky. Spoluorganizátorom v meste Podolínec bola Základná škola s materskou školou Podolínec. Do akcie sa zapojili aj predajne potravín pána Juraja Galajdu, pána Petra Smandru, MILK AGRO, COOP Jednota a Základná škola s materskou školou Lomnička.

              • Street basketbal

              • 18. 4. 2024
              • Okresná súťaž

                Žiaci Rudolf Zajac, Damián Dubjel, Samuel Šoltisik, Dominik Šoltés úspešné reprezentovali našu školu v street basketbale. Na okresnej súťaži obsadili výborne 2. miesto v konkurencii 11 základných škôl.

              • Talent najmenších

              • 18. 4. 2024
              • Krásne umelecké poobedie sme prežili 17.4.2024, keď sa v našej škole konala súťaž Talent najmenších.

                Deti prvého a druhého ročníka nám krásne zarecitovali a veselo zaspievali.

                Tí najlepší nás budú reprezentovať v okresnom kole v Starej Ľubovni.

                V kategórii SPEVU: Agáta Kozubová, Karolína Romanová.

              • Prednáška zo série o holokauste

              • 16. 4. 2024
              • 26. marca 2024 sa uskutočnila ďalšia prednáška zo série o holokauste. Tentokrát boli témou Úteky z táborov smrti. Lektorkou bola múzejná pedagogička PaedDr. Erika Tavaly, PhD. z Múzea holokaustu v Seredi, ktorá zaujímavým spôsobom a svojím odborným profesionálnym prístupom priblížila našim deviatakom danú tému. Zamerala sa na okolnosti a priebeh úteku dvoch Slovákov Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzlera, ktorí ako prví podali svedectvo o neľudských podmienkach v koncentračných táboroch, a tým zachránili tisícky životov.

              • DEŇ NARCISOV

              • 16. 4. 2024
              • 18. apríl 2024

                Vážení občania,

                dňa 18. apríla 2024 sa v našom meste uskutoční verejná zbierka Ligy proti rakovine Slovenskej republiky, ktorej spoluorganizátorom v meste Podolínec je Základná škola s materskou školou Podolínec.

                V tento deň budú pre verejnú dobrovoľnú finančnú zbierku ku Dňu narcisov umiestnené pokladničky v predajniach potravín pána Petra Smandru, pána Juraja Galajdu, v predajni MlLK AGRO a COOP Jednota a tiež v Základnej škole s materskou školou Lomnička.

              • ŠKOLENIE PRE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV

              • 15. 4. 2024
              • Dňa 18. 04. 2024 (štvrtok) sa v základnej škole uskutoční vzdelávanie pedagogických zamestnancov pod záštitou RCPÚ (Regionálne centrum podpory učiteľov). Z toho dôvodu bude skrátené vyučovanie.

                • Žiaci 1. stupňa končia vyučovanie o 11,20 hod.
                • Žiaci 2. stupňa končia vyučovanie o 12,00 hod.
                • Škol
              • V túlavých topánkach po regióne Spiš

              • 10. 4. 2024
              • Blokové vyučovanie 9. ročník

                /Retro kalendár na rok 2024/

                Cieľom blokovej výučby v deviatom ročníku bolo uplatnením vedomostí a zručností z vybraných vyučovacích predmetov zostaviť retro kalendár na rok 2024 tematicky súvisiaci so zaujímavosťami regiónu Spiš.

                Každá skupina žiakov si vybrala čiastkovú tému na spracovanie /osobnosť, historická alebo cirkevná pamiatka, prírodná pamiatka, fauna a flóra nášho regiónu/.

              • Telo a myseľ v harmónii

              • 10. 4. 2024
              • Blokové vyučovanie 8. ročník

                Kto z nás by nechcel zlepšiť kvalitu svojej stravy, ktorá by bola ideálna pre zlepšenie zdravia? Je náročné sa orientovať v mori informácií, rád a odporúčaní, ktoré máme k dispozícii. Žiaci 8. ročníka sa v rámci blokového vyučovania venovali príprave zdravého chutného jedla, v ďalšej úlohe zisťovali kalorickú hodnotu jedla. O zdravom životnom štýle, zahŕňajúcom cvičenie, stravu, spánok a zvládanie stresu diskutovali s profesionálnym trénerom. Následne vytvorili svoj týždenný tréningový plán a v telocvični hľadali odpoveď na otázku, koľko času a námahy pri cvičení musím vynaložiť na to, aby som spálil dané množstvo kalórií.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 2, Podolínec
      • Sekretariát: 052 4391 137 Základná škola: 0911 278 115 Materská škola: 052/4391119
      • ZŠ s MŠ, Školská 2, 065 03 Podolínec 065 03 Podolínec Slovakia
      • 31967256
      • 2020714575
      • Mgr. Silvia Reľovská zspodolinec@gmail.com mobil: 0904 675 420
      • 1. stupeň ZŠ a ŠKD Mgr. Martina Gužiaková zspodolineczastupca1st@gmail.com 2. stupeň ZŠ Mgr. Zuzana Poľanská zspodolinec.zastupca2@gmail.com mobil: 0911 278 115
      • Mgr. Jana Kurucová mspodolinec@gmail.com materská škola: 052/4391119
      • zspodolinec.sekretariat@gmail.com Sekretariát: 052 4391 137
      • Bc. Viera Zamkovská zspodolinec.jedalen@gmail.com • mobil: 0910320 420 • 052/4285751- kuchyňa MŠ
    • Prihlásenie