• Divadelné predstavenie v divadle RAMAGU a návšteva informačného centra PIENAP v Spišskej Starej Vsi.

          • 19. októbra sa žiakom 5. a 6. ročníka stupňa naskytla milá príležitosť navštíviť divadlo v Spišskej Starej Vsi. Ráno pred budovou základnej školy čakali pristavené autobusy, ktorými sa dopravili do divadla.

            Spoločne navštívili divadelné predstavenie "Medveď a pytačky" v priestoroch divadla RAMAGU. Predstavenie žiakov zaujalo, pobavilo, a preto hercov na záver odmenili dlhým potleskom. Bližšie sme spoznali krásy Pienin v informačnom centre a zistili, aké druhy rastlín a zvierat sa v Pieninách vyskytujú.

            Cesta domov im ubehla veľmi rýchlo a žiaci si odniesli domov kultúrny zážitok.

          • LAND art

          • FAREBNÁ JESEŇ A NAŠI ŠIKOVNÍ PRVÁCI V HLAVNEJ ÚLOHE...

            Vďaka krásnemu jesennému počasiu si žiaci 1. ročníka

            na hodinách výtvarnej výchovy vyskúšali hravé tvorenie - Land art.

            Tvorili nadšene, v skupinách i samostatne.

            Pozrite sa, ako sa im darilo. Pre potešenie...

          • Milión detí sa modlí ruženec

          • „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení“

            Kampaň „Milión detí sa modlí ruženec“ je v súčasnosti rozšírená do 80 krajín. Ako uvádzajú organizátori, vznikla v roku 2005 vo venezuelskom Caracase a odvoláva sa na slová sv. Pia z Pietrelčiny o sile modlitby: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení“. 

            Táto modlitebná iniciatíva chce pomôcť rozdúchať plameň viery v silu modlitby. Celosvetovou ružencovou kampaňou chceme pripomenúť slová Panny Márie z Fatimy, že modlitba s dôverou dieťaťa môže skutočne zmeniť svet, poraziť zlo a priniesť pokoj.

            Aj naši žiaci sa vo farskom kostole spoločne modlili sv. ruženec za jednotu a pokoj vo svete.

            Nech sú naše modlitby vyslyšané...

             

          • Hvezdáreň a planetárium v Prešove

          • V utorok, 18. októbra 2022, sme sa vybrali so žiakmi 4. a 6.ročníka na exkurziu do Hvezdárne a planetária v Prešove. Tento pre niekoho celkom bežný deň bol pre naše deti iný, lebo mohli odhaľovať taje vesmíru, spoznávať slnečnú sústavu a jej planéty, pozorovať nočnú hviezdnu oblohu a jej zvláštnosti vlastnými očami a celkom zblízka. Odchádzali sme obohatení o ďalšie vedomosti o vesmíre, veľmi spokojní a s rôznymi suvenírmi, ktoré sme si nakúpili v planetáriu.

          • Prednášky na našej škole

          • Dnes nás v našej škole navštívila prednášajúca z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a uskutočnila prednášky na témy:

            STOMATOHYGIENA 1.ročník

            ALKOHOL A JEHO NÁSLEDKY 8. ročník

            DROGY A DROGOVÁ ZÁVISLOSŤ 9. ročník

          • Goralské rozprávky

          • Naši druháci a tretiaci navštívili divadelné predstavenie Goralské rozprávky v RAMAGU v Spišskej Starej Vsi. Žiaci sa do rozprávky aktívne zapájali, prejavili svoje emócie, fantáziu a pomohli bačovi vysporiadať sa  s čertom- klamárom a zlodejom. Ich úsmevy hovoria za všetko...

          • Ovocné dni

          • V tieto októbrové dni si so žiakmi druhého ročníka pripomíname dôležitosť ovocia, ako poslúži nášmu zdraviu pri ich pravidelnej konzumácii a akými spôsobmi ovocie môžeme pripravovať a uskladňovať. V školskej kuchynke sme si pripravili i pochutnali na ovocných dobrotách a na výtvarnej výchove namaľovali jabĺčka a hrušky z našich záhrad.

          • Piataci objavujú prírodu lupou a mikroskopom.

          • Upršané jesenné počasie prekazilo plány našich piatakov pozorovať rastliny v ich prirodzenom prostredí – na školskom dvore a pozemku.

            Prácu s lupou a mikroskopmi v triede si však užili. Okrem machu pozorovali aj krídlo motýľa, ľudský vlas, a bunky organizmov.

            ...... a už sa tešia na jednobunkovce.

          • Pojmové mapy

          • Všetci sa snažíme deťom spríjemňovať vyučovacie hodiny rôznymi zaujímavými, tvorivými aktivitami. Aj také opakovanie z vlastivedy môže deťom priniesť radosť. Žiaci štvrtého ročníka svojím vedomostiam dodali vizuálnu podobu a to vo forme pojmových máp.

          • Divy Slovenska

          • Text z učebnice Slovenského jazyka spracovala pani učiteľka žiakom do aktivity. Čítali, kombinovali, správne dopĺňali informácie k divom.  

          • ZBER PAPIERA

          • Veľká školská súťaž v zbere papiera

            Milí žiaci, rodičia,

            zapájame sa spoločne do zberu papiera, ktorú vyhlasujú Zberné suroviny. Z každého kraja vyhrá 1000€ jedna škola, ktorá vyzbiera za súťažné obdobie najviac ton papiera. Takže HURÁ do toho ! Súťaž o 1000€ trvá od septembra do 1.1.2023.

            • My ešte okrem toho odmeníme školským výletom najaktívnejšiu triedu, ktorá vyzbiera najviac papiera a hodnotným darčekom aj najaktívnejšieho žiaka školy, ktorý vyzbiera najviac kilogramov papiera.
            • Papier sa bude zbierať každý pracovný deň ráno od 7,15 hod. -7,45 hod. v areáli školy - je potrebné vojsť do dvora cez veľkú bránu, tento čas je určený nielen žiakom, ale aj rodičom, ktorí sprevádzajú svoje deti ráno do školy a môžu im s papierom pomôcť.
            • Okrem toho sa papier bude zbierať aj v pondelky od 13,30 hod. - 14,30 hod.

            POZOR! Prosíme vás, aby ste nenosili a nezbierali kartón, ktorý sa nezarátava do kilogramov odovzdaných za školu. Papier prineste previazaný špagátom, aby sa dal odvážiť.

            KEDY? Začíname v stredu 28.9.2022 o 7,15 hod.

            Držíme všetkým palce, nech vyhrajú tí najaktívnejší!

          • Biela pastelka

          • Opätovne sa zapájame do zbierky, ktorá zlepšuje životy iných...

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            Ak zajtra stretnete našich žiakov v uliciach mesta, budeme radi, ak im prispejete, hoci málom. Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.

          • Oznam pre zákonných zástupcov žiakov

          • Rodičovské združenie - 21.09. streda - 16.30hod.

            Riaditeľstvo školy Vás pozýva na triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční

            dňa 21. septembra 2022 (streda) v budove základnej školy  s triednymi učiteľmi a učiteľmi od 16,30 hod.

          • Začiatok školského roka

          • Vítame Vás všetkých  opäť v škole!

            Dva mesiace prázdnin plné zážitkov , sladkého „ničnerobenia“, prešli do spomienok. Načerpali ste nové sily, aby ste sa mohli venovať tomu, čo vás v škole každoročne čaká – vyzbrojiť sa vedomosťami a zručnosťami, poznávať nové pravidlá a zásady, ktorými sa budete riadiť v živote. Začiatok školského roka je dobrým dôvodom na to, aby sme spoločne začali prácu, ktorá má zmysel a bez ktorej by sa celá naša spoločnosť nemohla hýbať dopredu.

            Dnes otvárame dvere našej školy nedočkavému novému školskému roku, ktorý už netrpezlivo vyklopkáva. Prajem si, aby sme sa v nej počas celého školského roka cítili dobre – či už v laviciach alebo za katedrou.

            Škola bude zas po 2 mesiacoch plná života a žiackej vravy. Ale bude to najmä ďalších 10 mesiacov, keď sa s dôverou budete môcť obrátiť na svojich učiteľov, ktorí vám budú odovzdávať nové vedomosti, skúsenosti.

            Zvlášť vítam dnes tých, ktorí sú tu prvýkrát – našich prvákov. Vitajte naši milí prváci! Vy sa počas roka naučíte v škole čítať, písať, počítať, ale predovšetkým sa naučíte zodpovednosti. Želám vám, aby sa splnili vaše očakávania, aby ste sa v škole cítili dobre, aby sa vám vaša nová pani učiteľka páčila, aby ste si ju obľúbili a aby vám prvé nadšenie a vzrušenie zo školy vydržalo čo najdlhšie.

            Aj žiaci ostatných ročníkov majú svoje očakávania. Očakávate, že sa stretnete v škole so svojimi spolužiakmi, že budete mať nové predmety, nových učiteľov. Alebo, že vám školský rok rýchlo ubehne, že pôjdete na výlety a exkurzie, že budete mať veľa nových zážitkov, na ktoré sa spomína celý život. Milí žiaci, želám vám, aby ste našli správnu mieru medzi učením a odpočinkom, povinnosťami a relaxom. Iba tak budete mať radosť sami zo seba a radosť vašich blízkych vám určite tiež príde vhod. Usilujte sa sami svojím dobrým správaním, tvorivosťou a aktivitou urobiť si zo školy svojho partnera.

            Milí rodičia, aj vy ste učitelia. Vytvorte svojim deťom podnetné prostredie plné pochopenia, prostredie, kde vládne porozumenie, istota. Toto bude dobrým predpokladom pre úspešnosť vašich detí v škole.

            Milí učitelia, kolegovia, želám vám veľa zdravia, tvorivých síl, pracovného elánu, aby ste sa spolu so svojimi žiakmi po celý školský rok tešili z úspechov a pokrokov, ktoré sa vám podarilo dosiahnuť. Želám vám, aby vás vaši žiaci rešpektovali, vážili si vás, vytvorili si voči vám len pozitívne vzťahy. Tak, aby ste predstupovali celý školský rok pred svojich žiakov s chuťou a elánom.

            Milí kolegovia a žiaci, prajem vám všetkým úspešný školský rok, vstúpte doň tou správnou nohou!

            Mgr. Silvia Reľovská, riaditeľka školy

          • INFORMÁCIE K ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA

          • ​​​​​​​Informácie o triedach materskej a základnej školy a o začiatku školského roka sú uverejnené z dôvodu konania osláv na bočnom vchode do budovy základnej školy (vchod do telocvične).

            • Prevádzka v materskej škole začína 05.09.2022 o 6,30 hod.
            • Vyučovanie v základnej škole začína 5. septembra 2022 (v pondelok) o 8,30 hod. slávnostnou sv. omšou vo Farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Podolínci. Po jej ukončení privítame prváčikov aj ostatných žiakov školy o 9,45 hod. na školskom dvore alebo v telocvični (podľa počasia). Domov sa žiaci 2.-9. ročníka rozídu o 10,15 hod.
            • V utorok, 6. septembra 2022 (vyučovanie už začína o 7,45 hod.), žiaci dostanú od triednych učiteľov organizačné pokyny do nového školského roka (poučenie o bezpečnosti a školskom poriadku, knihy, kľúče od šatňových skriniek, rozvrh hodín a pod.). V tento deň nie je potrebné priniesť si školské pomôcky – potrebný je len zápisník a pero. Po skončení vyučovania prihlásení žiaci idú na obed a pre všetkých prihlásených žiačikov pokračuje od tohto dňa (06.09.2022) svojou činnosťou aj školský klub detí.
            • Prváci končia vyučovanie v utorok (06.09.2022) 4. vyučovacou hodinou.
            • Žiaci 2. - 4. ročníka končia v utorok (06.09.2022) 4. vyučovacou hodinou.
            • Žiaci 5. - 9. ročníka končia v utorok (06.09.2022) 5. vyučovacou hodinou.
            • V nasledujúcich dňoch sa vyučuje podľa rozvrhu hodín.
            • Školská jedáleň bude fungovať pre prihlásených žiakov od 06.09.2022 (utorok). Zápisný lístok na stravu v ZŠ je k dispozícii na webovej stránke školy. Prípadne si ho žiaci môžu vyzdvihnúť priamo v jedálni ZŠ. Je možné sa prihlásiť na stravovanie aj v priebehu školského roka.

            Vedenie školy

             

          • Per aspera ad astra – Cez ťažkosti ku poznaniu...

          • Per aspera ad astra – Cez ťažkosti ku poznaniu...

            Presne týmito slovami sa začala písať kronika našej školy. Jej strany obraciame opatrne a s úctou. Listovaním sa vraciame späť do minulosti k začiatkom. Pred 75 rokmi sa otvorili jej brány, aby privítali prvých žiakov a učiteľov.

            Lesy mesta Podolínec s.r.o. a pán konateľ Ing. Pavel Homola zrealizoval náš nápad a pretavil do reality niečo, čo bude aj pre budúce generácie dôstojnou pamiatkou na toto výročie, a zároveň estetickým doplnkom vonkajšieho priestoru. Kus dreva sa pod rukami majstra rezbára Adama Bakoša stal umeleckým dielom. Jeho talent potešil naše oči, dušu a predovšetkým srdcia!

            Patrí Vám naše obrovské ĎAKUJEM.

        • Novinky

              • Divadelné predstavenie v divadle RAMAGU a návšteva informačného centra PIENAP v Spišskej Starej Vsi.

              • 21. 10. 2022
              • 19. októbra sa žiakom 5. a 6. ročníka stupňa naskytla milá príležitosť navštíviť divadlo v Spišskej Starej Vsi. Ráno pred budovou základnej školy čakali pristavené autobusy, ktorými sa dopravili do divadla.

                Spoločne navštívili divadelné predstavenie "Medveď a pytačky" v priestoroch divadla RAMAGU. Predstavenie žiakov zaujalo, pobavilo, a preto hercov na záver odmenili dlhým potleskom. Bližšie sme spoznali krásy Pienin v informačnom centre a zistili, aké druhy rastlín a zvierat sa v Pieninách vyskytujú.

              • LAND art

              • 19. 10. 2022
              • FAREBNÁ JESEŇ A NAŠI ŠIKOVNÍ PRVÁCI V HLAVNEJ ÚLOHE...

                Vďaka krásnemu jesennému počasiu si žiaci 1. ročníka

                na hodinách výtvarnej výchovy vyskúšali hravé tvorenie - Land art.

                Tvorili nadšene, v skupinách i samostatne.

                Pozrite sa, ako sa im darilo. Pre potešenie...

              • Milión detí sa modlí ruženec

              • 18. 10. 2022
              • „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení“

                Kampaň „Milión detí sa modlí ruženec“ je v súčasnosti rozšírená do 80 krajín. Ako uvádzajú organizátori, vznikla v roku 2005 vo venezuelskom Caracase a odvoláva sa na slová sv. Pia z Pietrelčiny o sile modlitby: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení“.

              • Hvezdáreň a planetárium v Prešove

              • 18. 10. 2022
              • V utorok, 18. októbra 2022, sme sa vybrali so žiakmi 4. a 6.ročníka na exkurziu do Hvezdárne a planetária v Prešove. Tento pre niekoho celkom bežný deň bol pre naše deti iný, lebo mohli odhaľovať taje vesmíru, spoznávať slnečnú sústavu a jej planéty, pozorovať nočnú hviezdnu oblohu a jej zvláštnosti vlastnými očami a celkom zblízka. Odchádzali sme obohatení o ďalšie vedomosti o vesmíre, veľmi spokojní a s rôznymi suvenírmi, ktoré sme si nakúpili v planetáriu.

              • Prednášky na našej škole

              • 14. 10. 2022
              • Dnes nás v našej škole navštívila prednášajúca z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a uskutočnila prednášky na témy:

                STOMATOHYGIENA 1.ročník

                ALKOHOL A JEHO NÁSLEDKY 8. ročník

                DROGY A DROGOVÁ ZÁVISLOSŤ 9. ročník

              • Goralské rozprávky

              • 13. 10. 2022
              • Naši druháci a tretiaci navštívili divadelné predstavenie Goralské rozprávky v RAMAGU v Spišskej Starej Vsi. Žiaci sa do rozprávky aktívne zapájali, prejavili svoje emócie, fantáziu a pomohli bačovi vysporiadať sa s čertom- klamárom a zlodejom. Ich úsmevy hovoria za všetko...

              • Ovocné dni

              • 13. 10. 2022
              • V tieto októbrové dni si so žiakmi druhého ročníka pripomíname dôležitosť ovocia, ako poslúži nášmu zdraviu pri ich pravidelnej konzumácii a akými spôsobmi ovocie môžeme pripravovať a uskladňovať. V školskej kuchynke sme si pripravili i pochutnali na ovocných dobrotách a na výtvarnej výchove namaľovali jabĺčka a hrušky z našich záhrad.

              • Piataci objavujú prírodu lupou a mikroskopom.

              • 13. 10. 2022
              • Upršané jesenné počasie prekazilo plány našich piatakov pozorovať rastliny v ich prirodzenom prostredí – na školskom dvore a pozemku.

                Prácu s lupou a mikroskopmi v triede si však užili. Okrem machu pozorovali aj krídlo motýľa, ľudský vlas, a bunky organizmov.

                ...... a už sa tešia na jednobunkovce.

              • Pojmové mapy

              • 6. 10. 2022
              • Všetci sa snažíme deťom spríjemňovať vyučovacie hodiny rôznymi zaujímavými, tvorivými aktivitami. Aj také opakovanie z vlastivedy môže deťom priniesť radosť. Žiaci štvrtého ročníka svojím vedomostiam dodali vizuálnu podobu a to vo forme pojmových máp.

              • Divy Slovenska

              • 6. 10. 2022
              • Text z učebnice Slovenského jazyka spracovala pani učiteľka žiakom do aktivity. Čítali, kombinovali, správne dopĺňali informácie k divom.

              • ZBER PAPIERA

              • 26. 9. 2022
              • Veľká školská súťaž v zbere papiera

                Milí žiaci, rodičia,

                zapájame sa spoločne do zberu papiera, ktorú vyhlasujú Zberné suroviny. Z každého kraja vyhrá 1000€ jedna škola, ktorá vyzbiera za súťažné obdobie najviac ton papiera. Takže HURÁ do toho ! Súťaž o 1000€ trvá od septembra do 1.1.2023.

                • My eš
              • Biela pastelka

              • 22. 9. 2022
              • Opätovne sa zapájame do zbierky, ktorá zlepšuje životy iných...

                Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

              • Oznam pre zákonných zástupcov žiakov

              • 19. 9. 2022
              • Rodičovské združenie - 21.09. streda - 16.30hod.

                Riaditeľstvo školy Vás pozýva na triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční

                dňa 21. septembra 2022 (streda) v budove základnej školy s triednymi učiteľmi a učiteľmi od 16,30 hod.

              • Začiatok školského roka

              • 5. 9. 2022
              • Vítame Vás všetkých opäť v škole!

                Dva mesiace prázdnin plné zážitkov , sladkého „ničnerobenia“, prešli do spomienok. Načerpali ste nové sily, aby ste sa mohli venovať tomu, čo vás v škole každoročne čaká – vyzbrojiť sa vedomosťami a zručnosťami, poznávať nové pravidlá a zásady, ktorými sa budete riadiť v živote. Začiatok školského roka je dobrým dôvodom na to, aby sme spoločne začali prácu, ktorá má zmysel a bez ktorej by sa celá naša spoločnosť nemohla hýbať dopredu.

              • INFORMÁCIE K ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA

              • 25. 8. 2022
              • ​​​​​​​Informácie o triedach materskej a základnej školy a o začiatku školského roka sú uverejnené z dôvodu konania osláv na bočnom vchode do budovy základnej školy (vchod do telocvične).

                • Prevádzka v materskej škole začína 05.09.2022 o 6,30 hod.
                • Vyučovanie v základnej škole začína 5. septembra 202
              • Per aspera ad astra – Cez ťažkosti ku poznaniu...

              • 25. 8. 2022
              • Per aspera ad astra – Cez ťažkosti ku poznaniu...

                Presne týmito slovami sa začala písať kronika našej školy. Jej strany obraciame opatrne a s úctou. Listovaním sa vraciame späť do minulosti k začiatkom. Pred 75 rokmi sa otvorili jej brány, aby privítali prvých žiakov a učiteľov.

                Lesy mesta Podolínec s.r.o. a pán konateľ Ing. Pavel Homola zrealizoval náš nápad a pretavil do reality niečo, čo bude aj pre budúce generácie dôstojnou pamiatkou na toto výročie, a zároveň estetickým doplnkom vonkajšieho priestoru. Kus dreva sa pod rukami majstra rezbára Adama Bakoša stal umeleckým dielom. Jeho talent potešil naše oči, dušu a predovšetkým srdcia!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 2, Podolínec
      • Sekretariát: 052 4391 137 Základná škola: 0911 278 115 Materská škola: 052/4391119
      • ZŠ s MŠ, Školská 2, 065 03 Podolínec 065 03 Podolínec Slovakia
      • 31967256
      • 2020714575
      • Mgr. Silvia Reľovská zspodolinec@gmail.com mobil: 0904 675 420
      • 1. stupeň ZŠ a ŠKD Mgr. Martina Gužiaková zspodolineczastupca1st@gmail.com 2. stupeň ZŠ Mgr. Zuzana Poľanská zspodolinec.zastupca2@gmail.com mobil: 0911 278 115
      • Mgr. Jana Kurucová mspodolinec@gmail.com materská škola: 052/4391119
      • zspodolinec.sekretariat@gmail.com Sekretariát: 052 4391 137
      • Bc. Viera Zamkovská zspodolinec.jedalen@gmail.com • mobil: 0910320 420 • 052/4285751- kuchyňa MŠ
    • Prihlásenie