• Krajské kolo olympiády z nemeckého jazyka

          • Dňa 15.2.2023 sa v Prešove uskutočnilo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Našu školu reprezentoval Martin Sulír, žiak 8.B triedy. Umiestnil sa na výbornom druhom mieste, čím preukázal svoje vedomosti a obrovský talent.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy!

          • Prednáška štvrtákom

          • Prvá pomoc

            Dňa 02.03.2023 sa na našej škole konala prednáška na tému „Prvá pomoc“. Navštívila nás prednášajúca p. Sivuľková z RÚVZ so sídlom v Starej Ľubovni, aby so žiakmi 4. A a 4.B uskutočnila prednášku o prvej pomoci. Cieľom tejto prednášky bolo dozvedieť sa o poskytnutí prvej pomoci a podľa svojich schopností a možností, kde, komu, na aké číslo volať v prípade núdze a ako pri pomoci postupovať. Taktiež hovoriť o svojich skúsenostiach s prvou pomocou a zároveň poučiť žiakov o správnosti postupu v rôznych situáciách. Žiaci si mohli prakticky vyskúšať obväzovú techniku, stabilizačnú polohu a rôzne iné techniky prvej pomoci.

          • OZNAM

          • Riaditeľské voľno - 24.03.2023 (piatok)

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Školská 2, Podolínec Vám oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, riaditeľka školy udeľuje riaditeľské voľno žiakom 1. – 9. ročníka základnej školy dňa 24.03.2023 (piatok) z organizačných dôvodov – slávnostný program pri príležitosti Medzinárodného dňa učiteľov.

            Prerušenie prevádzky v školských zariadeniach

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou, Školská 2, Podolínec Vám oznamuje, že podľa § 150a ods. 2, bod a) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, riaditeľka školy z organizačných dôvodov – slávnostný program pri príležitosti Medzinárodného dňa učiteľov dňa 24.03.2023 (piatok) prerušuje prevádzku:

            -  v materskej škole, v školskej jedálni základnej školy, v školskej jedálni materskej školy, v centre voľného času a v školskom klube detí.

            Mgr.Silvia Reľovská

             

             

             

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny začínajú 06. marca 2023 (pondelok) do 10. marca 2023 (piatok). Do školských lavíc sa opäť vrátime v pondelok 13. marca 2023 (pondelok).

            Zároveň sa prerušuje prevádzka v čase jarných prázdnin aj v školských zariadeniach (školský klub detí, školská jedáleň, centrum voľného času) v období od 06. marca 2023 (pondelok) do 10. marca 2023 (piatok).

            Prevádzka v školských zariadeniach bude opäť obnovená dňa 13. marca 2023 (pondelok).

            Žiakom prajeme chvíle plné oddychu a nových zážitkov.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Súťaž v prednese poézie a prózy

            Dňa 22. februára 2023 sa v našej škole konala súťaž v prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín. Recitáciou básní, rozprávok alebo príbehov sa predstavili žiaci 2. – 4. ročníka. Porota, diváci ako aj súťažiaci, sa spoločne, hoci len na malý okamih, preniesli do sveta fantázie a rozprávok. Naši súťažiaci boli výborní recitátori, a tak porota mala ťažkú úlohu pri rozhodovaní o víťazovi.

            Umiestnenie:         

            Poézia:    

            1.  miesto:   Marko Kuruc – 4.B

            2.  miesto:   Viktória Jašurková – 3.A

            3.  miesto:   Eliška Guľašová  – 4.A 

             

            Próza:       

            1.  miesto:   Karin Hotáry – 4.B

            2.  miesto:   Teodor Novák – 2.A

            3.  miesto:   Gréta Lutzová – 4.A

             

            Víťazi jednotlivých kategórií nás pôjdu reprezentovať na okresné kolo do Starej Ľubovne.

             

            Víťazom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť.

          • PROGRAM "ŠKOLSKÉ MLIEKO"

          • Naša školská jedáleň je zapojená do programu na podporu konzumácie mlieka v školách s názvom „Školské mlieko“. V rámci školského mliečneho programu budeme podávať našim žiakom mlieko a mliečne výrobky bez pridaného cukru.

            Zapojené sú všetky deti a žiaci bez ohľadu na to, či sú stravníkmi v školskej jedálni. Každé dieťa v MŠ a každý žiak v ZŠ, ktorý sa zúčastní v daný deň vyučovania, dostane mliečny výrobok zadarmo. Podľa toho, ako sa osvedčí naša snaha poskytnúť deťom zdravú desiatu a zvýšiť spotrebu mliečnych výrobkov, budeme zvyšovať frekvenciu dodávania týchto výrobkov žiakom. Zatiaľ skúsime podávať mliečko dvakrát týždenne.

            V prípade, ak má vaše dieťa intoleranciu na laktózu, informujte vedúcu školskej jedálne (mobil 0910 320 420) alebo triedneho učiteľa, bude mu poskytnuté bezlaktózové mliečko.

            Ciele programu:

            · zvýšiť spotrebu mlieka a mliečnych výrobkov u detí predškolského a školského veku

            · zmeniť stravovacie návyky u detí už v školskom veku

            · znížiť výskyt obezity u detí

            · podporiť zdravú výživu a zvýšiť informovanosť o výživovej hodnote mlieka

            Prečo piť mlieko:

            * zvyšuje energiu

            * podporuje funkcie mozgu, vrátane sústredenia, pamäte a kreativity

            * obsahuje dôležité živiny, vrátane vápnika, bielkovín a vitamínov

            * zabezpečuje zdravé zuby a kosti

            * pitie mlieka podporuje zdravý životný štýl

             

          • OZNAM

          • Odhlasovanie zo stravy

            V deň neprítomnosti dieťaťa/žiaka na výchovno-vzdelávacom procese v škole je potrebné dieťa/žiaka zo stravovania včas odhlásiť.

            Upozorňujeme zákonných zástupcov na povinnosť odhlásiť dieťa, žiaka zo stravy do 7,30 hod. v deň, kedy sa nezúčastní výchovno-vzdelávacieho procesu. Ak tak neurobí, obed prepadá bez náhrady.

            V prvý deň choroby dieťaťa, ak sa nestihne odhlásiť ráno do 7,30 hod., je možné neodhlásenú stravu odobrať do obedára v čase od 11,00 hod. – 13,00 hod.

            Ďalšie dni neprítomnosti žiaka na výchovnovzdelávacom procese v škole, je potrebné žiaka zo stravovania včas odhlásiť (obedy sa do obedára už nevydajú).

            Odhlasovanie zo stravy je možné cez Edupage, prípadne telefonicky na číslach vedúca školskej jedálne 0910 320 420, sekretariát ZŠ 052/4391137, kuchyňa MŠ 052/4285751.

          • Oznámenie o zápise do základnej školy

          • Základná škola s materskou školou, Školská 2, 065 03 Podolínec

            Oznámenie o zápise do základnej školy

             

            V súlade s § 20 zákona NR SR č.245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov sa v základnej škole uskutoční zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky pre nový školský rok 2023/2024.

             

            Riaditeľstvo školy oznamuje rodičom budúcich prvákov, že zápis do prvého ročníka sa uskutoční v dňoch 04. apríla 2023 a 05. apríla 2023 v čase od 15,00 hod. do 17,00 hod v budove základnej školy.

             

            Zapísané do 1.ročníka musia byť všetky deti, ktoré sa narodili v čase od 01.09.2016 do 31.08.2017. a deti, ktoré pokračovali v minulom školskom roku v plnení povinného predprimárneho vzdelávania. Zapísať sa musia aj tie deti, u ktorých bude zákonný zástupca dieťaťa (rodič) žiadať o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

             

            Podľa § 20, ods. 4 zákona NR SR č.245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov základná škola pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky vyžaduje osobné údaje:

            1. meno a priezvisko, dátum narodenia, miesto narodenia, adresu trvalého pobytu dieťaťa, adresu prechodného pobytu, rodné číslo, národnosť, štátne občianstvo,
            2. meno a priezvisko, adresu trvalého pobytu zákonných zástupcov, telefonický a mailový kontakt


            K zápisu je potrebné priniesť :

            • elektronicky vyplnenú a vytlačenú žiadosť zákonného zástupcu o prijatie dieťaťa do základnej školy podpísanú obidvomi zákonnými zástupcami (pokiaľ bude podaná rodičom cez Edupage v termíne do 01. apríla 2023, bude už v škole vytlačená a pripravená na podpis)
            • prihlášku podpisujú obaja zákonní zástupcovia (v prípade, že neprítomnosť druhého zákonného zástupcu je spojená s ťažko prekonateľnou prekážkou – je nutné vyplniť prílohy č. 1 a č. 2 a doniesť so sebou – sú uverejnené na webovej stránke školy - https://zspodolinec.edupage.org/a/zapis-ziakov-do-1rocnika-zs )
            • prihlášku na stravovanie
            • v prípade záujmu aj žiadosť o prijatie do školského klubu detí
            • rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu k nahliadnutiu
            • podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom postihnutí dieťaťa
            • poplatok za pomôcky vo výške 15 €

             

            Tlačivá k zápisu žiaka do prvého ročníka budú uverejnené na webovej stránke školy https://zspodolinec.edupage.org v sekcii základné informácie/rôzne/tlačivá,formuláre.

            Žiadosti je tiež možné doručiť aj prostredníctvom elektronickej prihlášky cez Edupage (v prípade tejto možnosti je nutné ju podať v termíne do 01.apríla 2023 ), prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky školy alebo elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

            Elektronická prihláška bude uverejnená na webovej stránke školy v sekcii Základné informácie/ Dokumenty školy/ Elektronická prihláška (https://zspodolinec.edupage.org/register/)

            Bližšie informácie k zápisu Vám poskytneme na tel.čísle 0904/675 420 alebo 052/43 911 37.

             

            V Podolínci 22.02.2023

                                                                                                  Mgr.Silvia Reľovská     

                                                                                                     riaditeľka školy

          • VALENTÍNSKY PLES 2023

          •             Február je mesiacom, v ktorom vrcholí plesová sezóna. Zároveň v tomto mesiaci jeden z dní, Valentín, je oslavou lásky v živote každého z nás.

                        V našej škole sme si po dvojročnej prestávke 17. februára 2023 pripomenuli tento sviatok  každoročným Valentínskym plesom.

                        Organizačne sa na príprave podujatia pod vedením p. uč. M. Gurkovej, p. riad. S. Reľovskej,  p. uč. Z. Timkovej, p. uč. A. Hanečákovej a p. uč. Ľ. Bujnovského podieľali deviataci: Alexandra Zimová, Vanesa Bjalončíková, Ivana Bjalončíková, Sandra Čupková, Tomáš Reľovský, Marek Húščava, Emma Kovaľová, Ema Kubisová, Jakub Šľachtovský, René Grivalský, Ján Dlugoš, Dávid Pavelčák a ôsmačky Alexandra Toporecová, Daniela Matavová, Kristína Kovaľová.

                       Telocvičňa školy sa pod šikovnými rukami tvorivých organizátorov zmenila na plesovú sálu. Slávnostným príhovorom pani riaditeľky Silvie Reľovskej a prestrihnutím stuhy bol Valentínsky ples 2023 otvorený. Úvod plesu spestrilo hudobné vystúpenie našich žiakov Gabriela Hangurbadža a Maroša Hangurbadža. Po ňom sa plesovou sálou rozliehal smiech, hudba a tanečné kroky viac ako stovky žiakov a žiačok. Organizátori obohacovali tanečnú zábavu rôznymi súťažami, napr. balónovým tancom či mimoriadne obľúbeným „belgickým“ tancom.

                      K plesu neodmysliteľne patrí aj voľba kráľa a kráľovnej plesu. V tomto ročníku na pomyselný kráľovský trón zasadli Emma Kovaľová René Grivalský. Viacerí žiaci a žiačky sa samozrejme vyfotili s kráľovským párom, ktorý žiaril spokojnosťou.  

                    Záverečným bodom programu bola tombola, ktorá pozostávala z množstva cien, za ktoré patrí naše poďakovanie viacerým sponzorom: Agro Milk Podolínec, Papiernictvo (p. Marhefka), Kvety Fleur, Ovocie, Zelenina (p. Rohaľová), Cukráreň Fontána, Železiarstvo, Polyform, Vaša lekáreň, Textil a galantéria (p. Boďová), Večierka (p. Borovská), Pekáreň (p. Bartkovský), Potraviny Fresh (p. Galajda), Bazár Čimo (p. Čižmarovič), p. Matavová, p. Húščavová, p. Merčáková, ZŠ s MŠ Podolínec. Hlavnou cenou v tombole už tradične býva sladká „valentínska“ torta. Tento rok boli torty dve, jednu venovala p. Čupková a druhú naša žiačka Alexandra Toporecová.

                      Zároveň naše veľké ĎAKUJEME patrí aj všetkým mamám, ktoré prispeli sladkým a slaným občerstvením a vedeniu školy za poskytnutie priestorov školy.

                    Veríme, že všetci účastníci Valentínskeho plesu prežili krásne a nezabudnuteľné chvíle v spoločnosti svojich spolužiakov a priateľov.

             

             

          • 100. deň v škole

          • Práve dnešný deň (21.2.) bol pre 4.A stý deň v škole. Preto  sme to spolu „oslávili“. Čakali nás zaujímavé aktivity, ktoré boli zamerané na opakovanie a upevňovanie osvojeného učiva a ktoré samozrejme boli spojené s číslom 100. Sme radi, že nám tento deň vyšiel podľa predstáv a všetci sme boli spokojní.

          • Sociálna nerovnosť v ľudskom živote

          • So sociálnou nerovnosťou a sociálnou nespravodlivosťou sa stretávame dennodenne. Ide o javy, ktoré by sa už v 21. storočí nemali vyskytovať, zvlášť vo vyspelých krajinách, medzi ktoré patrí aj Slovensko. Aj z tohto uvedeného dôvodu sme sa so žiakmi 1. až 6. ročníka v rámci hodín etickej výchovy zamýšľali nad príčinami a dôsledkami sociálnej nerovnosti v ľudskom živote. Súčasťou práce bola aj tvorba plagátov v kresliacich programoch.

          • VŠETKOVEDKO

          • Výsledky súťaže Všetkovedko, nás potešili. Štyria žiaci , Teodor Novák – 2.A, Alica Janusová – 3.B, Rudolf Zavadský – 4.A a Karin Hotáry – 4.B, získali titul VŠETKOVEDKO – za perfektné umiestnenie v súboji o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Ďalší žiaci, ktorí sa tiež zapojili do tejto súťaže, získali titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ.

            Srdečne blahoželáme !

          • Máme víťaza!

          • Koncom minulého roka sa v našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v nemeckom aj v anglickom jazyku v dvoch kategóriách a v silnej konkurencii sa na prvých troch miestach umiestnili:

            Olympiáda z ANJ (1A): 1.miesto Nelly Kloska (5.B)

                                                     2.miesto Viktória Zimová (7.A)

                                                     3.miesto Linda Reznická (6.A)

            Olympiáda z ANJ (1B): 1.miesto Martin Sulír (8.B)

                                                    2.miesto Ela Kostrišáková (8.B)

                                                    3.miesto Tomáš Časnoha (9.B)

            Olympiáda z NEJ (1A): 1.miesto Dária Grančayová (7.A)

                                                    2.miesto Nikola Čupková (7.A)

                                                    3.miesto Kiara Kovaľová (7.A)

            Olympiáda z NEJ (1B): 1.miesto Martin Sulír (8.B)

                                                    2.miesto Adam Zajac (8.A)  

                                                    3.miesto Matyáš Bajmóczi (8.B)

            18. a 19. 1. 2023 sa uskutočnili okresné kolá olympiád v Starej Ľubovni, ktorého sa zúčastnili Nelly Kloska, Adam Zajac a Martin Sulír sa zúčastnil až dvakrát a ukázal svoju šikovnosť a jazykové nadanie. Stal sa víťazom v svojej kategórii a postupuje na krajské kolo!

            GRATULUJEME  A DRŽÍME PALCE! 

          • Karneval

          • Kedy: 3.2. - piatok

            Kde: telocvičňa

            Kto: žiaci 1. stupňa 

            Dňa 03.02.2023 - t. j. piatok sa uskutoční na 1. stupni ZŠ karneval. Žiaci 1. stupňa budú končiť 4. vyučovacou hodinou, žiaci 2. stupňa 5. vyučovacou hodinou. Vyučovanie na 2. stupni bude prebiehať podľa bežného rozvrhu. Školská jedáleň a školský klub detí bude v prevádzke.

            Najvyšší čas chystať masky a dobrú náladu :).

          • Olympijský odznak všestrannosti 2022/23

          • Cieľom OLOV je  aktivácia detí k pravidelnému športovaniu, motivácia rozvíjať všetky pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie, identifikácia talentovaných žiakov smerom k ich prípadnej ďalšej športovej výkonnostnej úrovni vo vybranom športe a tiež podpora súťaživosti.

            V tomto roku sa do projektu zapojilo 32 806 detí z toho  bolo 17 218 chlapcov a 15 588 dievčat. Podmienky odznaku plnili v 392 školách po celom Slovensku. Viac ako 21 percent aktívne zapojených žiakov (6928) splnilo podmienky pre zisk niektorého z odznakov. Zlatý získalo 704, strieborný 2061 a bronzový 4163 detí.  V našej škole sa to podarilo 35 žiakom.

          • Snehuliakova výprava

          • Blokové vyučovanie

            Žiaci druhého ročníka sa počas blokového vyučovania vybrali do krajiny Rozprávkovo na Snehuliakovu výpravu. Popasovali sa so zaujímavými úlohami z matematiky, slovenského jazyka, prvouky i výtvarnej výchovy. Zdokonaľovali sa v čítaní s porozumením, učili sa samostatnosti, ale zároveň pracovali aj v skupinách, rozvíjali tolerantnosť, rešpektovanie názoru spolužiakov a spoluprácu medzi sebou.

          • Rodičovské združenie pre rodičov končiacich žiakov základnú školu

          • Vážení rodičia, milí žiaci,
            pozývame vás na konzultačné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 23.1.2023
            v čase od 15.30 – 17.00 hod. budove základnej školy v triede 6.B /číslo dverí 42, 1. poschodie/.
            Program:
            1. 15.30 – 16.00
            - informácie k prijímaciemu konaniu, vypĺňaniu prihlášok;
            2. 15.50 – 17.00
            - individuálne konzultácie.

        • Novinky

              • Výsadba kvetov

              • 6. 5. 2024
              • Svet práce

                Tradične v jari sa nádvorie našej školy oblieka do nového farebného šatu. Túto farebnosť podporilo mesto zaobstaraním kvetov a tiež žiaci 5. ročníka svojím úsilím a chuťou skrášliť okolie školy.

              • Deň Zeme

              • 29. 4. 2024
              • Počas mesiaca apríl sme si so žiakmi pripomenuli výnimočnosť Dňa Zeme pomocou prezentácií, aktivít so žiakmi a vedomostných testov v triedach i na školskom dvore. Rozvíjali sme pozitívny vzťah k prírode, venovali sa otázkam ochrany životného prostredia a pripomenuli si našu závislosť od cenných darov, ktoré nám naša Zem ponúka.

              • Apríl – mesiac lesov

              • 29. 4. 2024
              • Žiačky z Enviro krúžku si v spolupráci so Školským parlamentom pripravili pre svojich spolužiakov zo 4. až 8. ročníka aktivity pri príležitosti Mesiaca lesov.

                Prvou aktivitou bol vedomostný kvíz, v ktorom sa najlepšie darilo skupine dievčat zo 7.B.

                V ďalšej aktivite sa započúvali do zvukov lesných zvierat a ich úlohou bolo správne ich identifikovať. Pomáhali im pri tom preparované živočíchy a plagáty. Veľmi nás potešilo, že žiakom sa v tejto aktivite mimoriadne darilo.

              • Talent najmenších 2024

              • 28. 4. 2024
              • Okresné kolo v Starej Ľubovni

                25. 04. 2024 (štvrtok) sa v Centre voľného času v Starej Ľubovni konala súťaž Talent najmenších 2024. Súťažiaci sa predviedli v 4 kategóriách: 2 spevácke a 2 recitátorské. Táto súťaž je určená žiakom ZŠ prvých a druhých ročníkov.

                Aj naši talentovaní žiaci mali príležitosť prezentovať svoje schopnosti, ale aj príležitosť získať nové skúsenosti. Veríme, že ich úspech na tejto súťaži je len začiatkom mnohých ďalších úspechov a nezabudnuteľných zážitkov na ich umeleckej ceste.

              • PLAVECKÝ KURZ

              • 26. 4. 2024
              • Ukončenie plaveckého kurzu

                Dnešný piatok ukončil tohtoročné naplánované plavecké kurzy. Piataci a šiestaci sa počas piatich dní zdokonalili vo viacerých plaveckých štýloch, ako sú kraul, prsia či znak. Naučili sa bezpečne pohybovať vo vode a vo vodnom prostredí, zvládnuť správne techniky dýchania a zlepšili svoju kondíciu. Úspešné zvládnutie kurzu ich povzbudilo k väčšej sebadisciplíne a sebavedomiu vo vode, čo im otvorilo dvere k novým vodným dobrodružstvám. Teraz sú pripravení nielen plávať bezpečne, ale aj využívať vodu ako prostriedok na zlepšenie svojho zdravia a pohody.

              • PLAVECKÝ KURZ

              • 22. 4. 2024
              • 5. a 6. ročník

                Piataci a šiestaci začínajú plavecký kurz...

                Je to skvelá príležitosť zlepšiť ich fyzickú kondíciu a plavecké schopnosti.

              • Ukončenie plaveckého výcviku

              • 19. 4. 2024
              • Dnes naši tretiaci a štvrtáci ukončili základný plavecký kurz, kde sa naučili eliminovať strach z vody, zdokonalili už čiastočné plavecké schopnosti. Na záver výcviku dostali „mokré vysvedčenie“ za odvahu v bazéne a „mokrý diplom“, ktorý bolo dôkazom toho, že zvládli plavecký výcvik.

              • DEŇ NARCISOV - POĎAKOVANIE

              • 19. 4. 2024
              • Spolu vyzbierané a odoslané na účet LIGY PROTI RAKOVINE - 1 292,45 €

                Včera, dňa 18.apríla 2024, sa v našom meste uskutočnila dobrovoľná verejná zbierka Dňa narcisov, ktorú organizovala Liga proti rakovine Slovenskej republiky. Spoluorganizátorom v meste Podolínec bola Základná škola s materskou školou Podolínec. Do akcie sa zapojili aj predajne potravín pána Juraja Galajdu, pána Petra Smandru, MILK AGRO, COOP Jednota a Základná škola s materskou školou Lomnička.

              • Street basketbal

              • 18. 4. 2024
              • Okresná súťaž

                Žiaci Rudolf Zajac, Damián Dubjel, Samuel Šoltisik, Dominik Šoltés úspešné reprezentovali našu školu v street basketbale. Na okresnej súťaži obsadili výborne 2. miesto v konkurencii 11 základných škôl.

              • Talent najmenších

              • 18. 4. 2024
              • Krásne umelecké poobedie sme prežili 17.4.2024, keď sa v našej škole konala súťaž Talent najmenších.

                Deti prvého a druhého ročníka nám krásne zarecitovali a veselo zaspievali.

                Tí najlepší nás budú reprezentovať v okresnom kole v Starej Ľubovni.

                V kategórii SPEVU: Agáta Kozubová, Karolína Romanová.

              • Prednáška zo série o holokauste

              • 16. 4. 2024
              • 26. marca 2024 sa uskutočnila ďalšia prednáška zo série o holokauste. Tentokrát boli témou Úteky z táborov smrti. Lektorkou bola múzejná pedagogička PaedDr. Erika Tavaly, PhD. z Múzea holokaustu v Seredi, ktorá zaujímavým spôsobom a svojím odborným profesionálnym prístupom priblížila našim deviatakom danú tému. Zamerala sa na okolnosti a priebeh úteku dvoch Slovákov Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzlera, ktorí ako prví podali svedectvo o neľudských podmienkach v koncentračných táboroch, a tým zachránili tisícky životov.

              • DEŇ NARCISOV

              • 16. 4. 2024
              • 18. apríl 2024

                Vážení občania,

                dňa 18. apríla 2024 sa v našom meste uskutoční verejná zbierka Ligy proti rakovine Slovenskej republiky, ktorej spoluorganizátorom v meste Podolínec je Základná škola s materskou školou Podolínec.

                V tento deň budú pre verejnú dobrovoľnú finančnú zbierku ku Dňu narcisov umiestnené pokladničky v predajniach potravín pána Petra Smandru, pána Juraja Galajdu, v predajni MlLK AGRO a COOP Jednota a tiež v Základnej škole s materskou školou Lomnička.

              • ŠKOLENIE PRE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV

              • 15. 4. 2024
              • Dňa 18. 04. 2024 (štvrtok) sa v základnej škole uskutoční vzdelávanie pedagogických zamestnancov pod záštitou RCPÚ (Regionálne centrum podpory učiteľov). Z toho dôvodu bude skrátené vyučovanie.

                • Žiaci 1. stupňa končia vyučovanie o 11,20 hod.
                • Žiaci 2. stupňa končia vyučovanie o 12,00 hod.
                • Škol
              • V túlavých topánkach po regióne Spiš

              • 10. 4. 2024
              • Blokové vyučovanie 9. ročník

                /Retro kalendár na rok 2024/

                Cieľom blokovej výučby v deviatom ročníku bolo uplatnením vedomostí a zručností z vybraných vyučovacích predmetov zostaviť retro kalendár na rok 2024 tematicky súvisiaci so zaujímavosťami regiónu Spiš.

                Každá skupina žiakov si vybrala čiastkovú tému na spracovanie /osobnosť, historická alebo cirkevná pamiatka, prírodná pamiatka, fauna a flóra nášho regiónu/.

              • Telo a myseľ v harmónii

              • 10. 4. 2024
              • Blokové vyučovanie 8. ročník

                Kto z nás by nechcel zlepšiť kvalitu svojej stravy, ktorá by bola ideálna pre zlepšenie zdravia? Je náročné sa orientovať v mori informácií, rád a odporúčaní, ktoré máme k dispozícii. Žiaci 8. ročníka sa v rámci blokového vyučovania venovali príprave zdravého chutného jedla, v ďalšej úlohe zisťovali kalorickú hodnotu jedla. O zdravom životnom štýle, zahŕňajúcom cvičenie, stravu, spánok a zvládanie stresu diskutovali s profesionálnym trénerom. Následne vytvorili svoj týždenný tréningový plán a v telocvični hľadali odpoveď na otázku, koľko času a námahy pri cvičení musím vynaložiť na to, aby som spálil dané množstvo kalórií.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 2, Podolínec
      • Sekretariát: 052 4391 137 Základná škola: 0911 278 115 Materská škola: 052/4391119
      • ZŠ s MŠ, Školská 2, 065 03 Podolínec 065 03 Podolínec Slovakia
      • 31967256
      • 2020714575
      • Mgr. Silvia Reľovská zspodolinec@gmail.com mobil: 0904 675 420
      • 1. stupeň ZŠ a ŠKD Mgr. Martina Gužiaková zspodolineczastupca1st@gmail.com 2. stupeň ZŠ Mgr. Zuzana Poľanská zspodolinec.zastupca2@gmail.com mobil: 0911 278 115
      • Mgr. Jana Kurucová mspodolinec@gmail.com materská škola: 052/4391119
      • zspodolinec.sekretariat@gmail.com Sekretariát: 052 4391 137
      • Bc. Viera Zamkovská zspodolinec.jedalen@gmail.com • mobil: 0910320 420 • 052/4285751- kuchyňa MŠ
    • Prihlásenie