• OZNAM

          • Zber papiera

            Milí rodičia,

            s príchodom septembra opäť začíname so zberom papiera.

            V tomto školskom roku budú v závere roka odmenení žiaci (nie triedy), ktorí nazbierali najviac papiera.

            V minulom školskom roku sme sa utvrdili v tom, že na spoločný výlet vedia ísť aj "drobci s veľkáčmi" (prvostupniari s druhostupniarmi), takže nech sú odmení tí našikovnejší .

            Rodičia, podporte ich v zbere, v zbieraní a triedení papiera

            KEDY:

            každý utorok ráno (pred vyučovaním) od 7,15 hod. do 7,40 hod. a poobede od 13,15 hod. do 15,00 hod.

            každý štvrtok ráno (pred vyučovaním) od 7,15 hod. do 7,40 hod.

            V prípade potreby môžete zavolať na číslo 052/ 4391 137.

          • Začiatok školského roka

          • Vítame Vás všetkých opäť v škole!

            Dva mesiace prázdnin plné zážitkov, sladkého „ničnerobenia“, prešli do spomienok. Načerpali ste nové sily, aby ste sa mohli venovať tomu, čo vás v škole každoročne čaká – vyzbrojiť sa vedomosťami a zručnosťami, poznávať nové pravidlá a zásady, ktorými sa budete riadiť v živote. Začiatok školského roka je dobrým dôvodom na to, aby sme spoločne začali prácu, ktorá má zmysel a bez ktorej by sa celá naša spoločnosť nemohla hýbať dopredu.

            Dnes otvárame dvere našej školy nedočkavému novému školskému roku, ktorý už netrpezlivo vyklopáva. Prajem si, aby sme sa v nej počas celého školského roka cítili dobre – či už v laviciach alebo za katedrou.

            Škola bude zas po 2 mesiacoch plná života a žiackej vravy. Ale bude to najmä ďalších 10 mesiacov, keď sa s dôverou budete môcť obrátiť na svojich učiteľov, ktorí vám budú odovzdávať nové vedomosti, skúsenosti.

            Zvlášť vítam dnes tých, ktorí sú tu prvýkrát – našich prvákov. Vitajte naši milí prváci! Vy sa počas roka naučíte v škole čítať, písať, počítať, ale predovšetkým sa naučíte zodpovednosti. Želám vám, aby sa splnili vaše očakávania, aby ste sa v škole cítili dobre, aby sa vám vaša nová pani učiteľka páčila, aby ste si ju obľúbili a aby vám prvé nadšenie a vzrušenie zo školy vydržalo čo najdlhšie.

            Aj žiaci ostatných ročníkov majú svoje očakávania. Očakávate, že sa stretnete v škole so svojimi spolužiakmi, že budete mať nové predmety, nových učiteľov. Alebo, že vám školský rok rýchlo ubehne, že pôjdete na výlety a exkurzie, že budete mať veľa nových zážitkov, na ktoré sa spomína celý život. Milí žiaci, želám vám, aby ste našli správnu mieru medzi učením a odpočinkom, povinnosťami a relaxom. Iba tak budete mať radosť sami zo seba a radosť vašich blízkych vám určite tiež príde vhod. Usilujte sa sami svojím dobrým správaním, tvorivosťou a aktivitou urobiť si zo školy svojho partnera.

            Milí rodičia, aj vy ste učitelia. Vytvorte svojim deťom podnetné prostredie plné pochopenia, prostredie, kde vládne porozumenie, istota. Toto bude dobrým predpokladom pre úspešnosť vašich detí v škole.

            Milí učitelia, kolegovia, želám vám veľa zdravia, tvorivých síl, pracovného elánu, aby ste sa spolu so svojimi žiakmi po celý školský rok tešili z úspechov a pokrokov, ktoré sa vám podarilo dosiahnuť. Želám vám, aby vás vaši žiaci rešpektovali, vážili si vás, vytvorili si voči vám len pozitívne vzťahy. Tak, aby ste predstupovali celý školský rok pred svojich žiakov s chuťou a elánom.

            Milí kolegovia a žiaci, prajem vám všetkým úspešný školský rok, vstúpte doň tou správnou nohou!

          • Začína sa škola!

          • školský rok 2023/2024

            Škola opäť otvára svoju bránu školskému roku 2023/2024. Do lavíc zasadne v základnej škole 354 žiakov, z toho 47 prváčikov. Z prázdnin nám ostávajú pekné spomienky, v pamäti zážitky. Verím, že z nich dokážeme čerpať energiu a silu na nasledujúce desaťmesačné obdobie, ktoré nás čaká.

            Škola je už pripravená na to, aby privítala svojich školákov. Na všetkých žiakov sa tešia ich učitelia a taktiež všetci ostatní zamestnanci, ktorí sa postarali o prípravu školy na nastupujúci začiatok školského roka a čistotu všetkých priestorov.

            Zvlášť sa tešíme na deviatakov, pre ktorých bude tento školský rok posledný v škole a osobitne vítame medzi nami prváčikov, pre ktorých bude tento školský rok prvý v ich nasledujúcom školskom živote.

            Vyučovanie začína 04. septembra 2023 (v pondelok) o 8.30 hod. slávnostnou sv. omšou vo Farskom kostole Nanebovzatia Panny Márie v Podolínci. Po jej ukončení privítame prváčikov aj ostatných žiakov školy o 9,45 hod. na školskom dvore – v telocvični podľa počasia.

            V utorok, 05. septembra 2023 (vyučovanie už začína o 7,45 hod.) Žiaci dostanú od triednych učiteľov organizačné pokyny do nového školského roka (poučenie o bezpečnosti a školskom poriadku, knihy, kľúče od šatňových skriniek, rozvrh hodín a pod.). V tento deň nie je potrebné priniesť si školské pomôcky – potrebný je len zápisník a pero. Po skončení vyučovania prihlásení žiaci idú na obed  a pre všetkých prihlásených žiačikov pokračuje od tohto dňa svojou činnosťou aj školský klub detí.

            Prváci končia vyučovanie v utorok (05.09.2023) 4. vyučovacou hodinou.

            Žiaci 2. - 4. ročníka končia v utorok (05.09.2023) 4. vyučovacou hodinou.

            Žiaci 5. - 9. ročníka končia v utorok (05.09.2023) 5. vyučovacou hodinou.

            V ďalších dňoch sa vyučuje podľa rozvrhu hodín.

             

            Školská jedáleň bude fungovať pre prihlásených žiakov od 05.09.2023 (utorok). Zápisný lístok na stravu v ZŠ je k dispozícii na webovej stránke školy. Prípadne si ho žiaci môžu vyzdvihnúť priamo v jedálni ZŠ. Je možné sa prihlásiť na stravovanie aj v priebehu školského roka.

            Vykročme do nového školského roka tou správnou nohou...

            Vedenie školy.

          • ŠKOLSKÉ IHRISKO POČAS PRÁZDNIN

          • Školské ihrisko základnej školy bude počas letných prázdnin sprístupnené verejnosti nasledovne:

            - od 06.07.2023 do 31.08.2023 - od 15.00 - 19.00 hod.

            Ihrisko bude otvorené len v pracovných dňoch, počas víkendov a sviatkov bude ihrisko pre verejnosť zatvorené. Ihrisko bude taktiež zatvorené v prípade nepriaznivého počasia. Do areálu školského ihriska môžu deti do 10 rokov vstupovať výhradne pod dozorom rodiča. Preliezačky a hojdačky môžu využívať len deti od 3 do 10 rokov. Staršie deti a dospelé osoby majú zakázané využívať preliezky. Zodpovednosť za správanie sa detí v priestore ihriska nesie rodič. Na ihrisko je zakázaný vstup so zvieratami.

            Na ihrisku bude prítomná zodpovedná osoba, ktorá bude dohliadať na dodržiavanie prevádzkových pokynov ihriska.

            Ďakujeme!

             

          • Niečo sa končí a niečo začína...

          • V piatok sme zavreli školské brány, aby sme otvorili iné dvere. Dvere prázdninové. Všetci naši žiaci sa už zhlboka nadýchli letnej vône a oddychu. Rozlúčili sme sa s nimi, aby sme sa v septembri opäť stretli. S kým sa však už nestretneme, sú naši deviataci. Tých čaká nová škola, noví spolužiaci, nové životné skúsenosti.

            Celý školský rok sme sa snažili napĺňať našu víziu školy - Rastieme a učíme sa SPOLU. Spolu s rodičmi, spolu s mestom ako zriaďovateľom. A aj preto sme s nadšením privítali ponuku pána primátora oceniť v závere roka našich žiakov. Oceniť tých, ktorí na sebe počas roka pracovali a odzrkadlilo sa to na ich vysvedčeniach. Pán primátor žreboval (a žreboval teda naozaj dobre), aby ocenil darčekovými predmetmi troch šikovných prváčikov. Zo žiakov prvého stupňa vyžreboval šťastnú žiačku, ktorá s vysvedčením domov odchádzala na novej kolobežke. A zo šikovných druhostupniarov vyžreboval šťastnú žiačku, ktorá od neho dostane novú elektrickú kolobežku. Pán primátor, veľká vďaka,.

            ĎAKUJEME - ďakujeme za našich žiakov, za spolupracujúcich rodičov, za úspechy školy, aj za zlyhania, ktoré nás posúvajú vpred a nútia robiť veci lepšie...

            Želáme krásne leto, plné oddychu, slnka a vody. Vidíme sa v septembri, milí naši školáci

            Silvia Reľovská, riaditeľka školy

          • Zvoní zvonec, milí žiaci, rodičia, priatelia školy...

          • Otvárame dvere záveru školského roka 2022/2023, ktorý klope na dvere. Otvárame dvere s radosťou a nedočkavosťou, aby sa o pár chvíľ stal súčasťou histórie.

            Čoraz teplejšie dni, rozlúčka s našimi žiakmi a vysvedčenia, ktoré o chvíľu dostanú, sú znakom, že školskému roku naozaj definitívne odzvonilo. Začínajú prázdniny – čas, na ktorý sa všetci tešia.

            Ďakujeme pánom učiteľom a pani učiteľkám základnej aj materskej školy, pani asistentkám, školským špeciálnym pedagógom  aj vychovávateľom  za ich prístup a celoročnú prácu, ktorá vôbec nie je jednoduchá. Ďakujeme za ich trpezlivosť, zodpovednosť a tvorivú prácu, ktorými dokazujú, že im na žiakoch záleží. Slová vďaky patria aj všetkým nepedagogickým zamestnancom, bez ktorých by chod školy nebol možný.

            Poďakovať sa chceme aj žiakom. Za ich usilovnosť, svedomitú prípravu, plnenie povinností, aj za všetky tie naoko zabudnuté a často okolím nepovšimnuté situácie, pomoc a za čokoľvek dobré, čo vykonali.

            Keď sme 5. septembra otvárali tento školský rok, prihovárali sme sa zvlášť prvákom. Dnes už nimi prestávajú byť a vďaka svojim pani učiteľkám, pani asistentkám, vychovávateľkám a pánovi vychovávateľovi urobili veľký krok dopredu – naučili sa písať a čítať všetky písmenká, počítať, osvojili si triedne pravidlá i dohody. Tešíme sa zároveň na predškolákov, ktorí zaujmú na jeseň ich miesto.

            Naši štvrtáci boli dnes žiakmi prvého stupňa poslednýkrát. Ich cesta dnes vyústila na jednu drobnú, ale dôležitú križovatku, prechádzajú na druhý stupeň a my aj rodičia veria, že ten prechod bez problémov zvládnu.

            Lúčenie s deviatakmi je vždy ťažké.  Hoci už jednou nohou vstúpili do veku, kedy prestávajú byť deťmi a z vrecka im vyčnieva občiansky preukaz, tou druhou nohou prah detstva ešte neprekročili. Opúšťajú naše lavice, triedy, školu. Opúšťajú prostredie, pre nich veľmi známe a blízke. Prostredie, ktoré bolo bezpečné, lebo tu strávili viac ako polovicu svojho doterajšieho života. Určite sa už nevedia dočkať, kedy definitívne za sebou zatvoria dvere. Zatvorením školských dverí vstupujú do neznáma a každý z nich si na tej ceste vyberá vlastný smer. Čaká ich štúdium na školách, ktoré si zvolili. My im na tej ceste želáme, aby ich rozhodnutia boli zodpovedné, aby si o pár rokov povedali, že v tej základnej škole bolo predsa len dobre a aby sa nikdy nezabudli pozdraviť svojim učiteľom a aj ostatným zamestnancom, ktorí do nich vložili kus svojej práce a srdca. V mojom mene a aj v mene všetkých učiteľov a ostatných zamestnancov im prajeme veľa šťastia.

            Prajeme všetkým - zamestnancom, žiakom základnej školy, deťom materskej školy aj rodičom - krásne letné dni, dni oddychu a príjemné chvíle strávené s rodinou a kamarátmi.

            Pekné prázdniny všetkým!  

            Mgr. Silvia Reľovská

          • Sľuby sa plnia

          • Deň detí, ktorý sme absolvovali spoločne s našimi deťmi a žiakmi, nám neumožnil kvôli počasiu ponúknuť im sladkú bodku na záver. Sľúbili sme si spoločne s triednymi dôverníkmi, že zmrzlinku si zlížu ku koncu roka. Keďže koniec roka klope na dvere, dnes sme sa spoločne s pani asistentkami a triednymi učiteľmi zahrali na zmrzlinárov a verte, že sme potešili všetkých - aj malých aj veľkých:-)

          • Medové raňajky

          • Vedeli ste,aké dôležité sú včely pre život človeka? Narušil by sa bez nich celý ekosystém i existencia ľudstva. Včely sú v kolobehu života mimoriadne dôležité, a hoci si to ony samy neuvedomujú, patria k najekologickejším tvorom. V prírode majú svoje nezastupiteľné miesto a nikto ich nemôže nahradiť pri ochrane zdravého životného prostredia.

            Aj preto sme s nadšením prijali ponuku p. včelára - J. Šugereka, ktorý prišiel do našej školy, aby žiakom, v spolupráci s nami, pripravil chutné, zdravé raňajky. Žiaci tak mali možnosť ochutnať kvalitný medík a osladiť si školské ráno:-)

             

            A zistiť pritom, že:

            1. včela medonosná žije na zemi viac ako 80 miliónov rokov,

            2. jej bzukot vytvára pohyb krídel – 11 400 kmitov za minútu,

            3. kvety po opelení včelou strácajú vôňu, jeden kvet jablone obsahuje asi 100-tisíc peľových zŕn,

            4. do práce vyletujú skoro ráno, od štvrtej hodiny, a pracujú až do večera, do sedemnástej hodiny,

            5. najväčším nepriateľom je sršeň, útočí na ne, ak nemá dostatok potravy,

            6. dorozumievajú sa dotykmi tykadiel, včelím tancom, vôňou niekoľkých typov feromónov a zvukmi,

            7. počas svojho krátkeho života, obvykle je to 35 dní, je zo včely opatrovateľka, spracovateľka nektáru, upratovačka, budovateľka plástov, strážkyňa úľa a lietavka.

            Ďakujeme za krásnu akciu:-)

             

          • Guľko Bombuľko ukončil putovanie u prvákov

          • Oslava veľkého a nezištného priateľstva Guľka Bombuľka so zvieratkami na dvore si podmanila našich prvákov. V priebehu celého školského roka navštívil Guľko v putovnom kufríku rodiny všetkých prvákov, s ktorými zažil veľkú zábavu a kopec dobrodružstiev. Spomienky a príbehy s Guľkom, ktoré zažil každý žiak sme s nadšením čítali každý pondelok v triedach a s úsmevom a radosťou prezerali fotky z rodinného prostredia našich prvákov. Veríme, že nielen Guľko Bombuľko, ale aj mnohí iní knižní kamaráti takto zaujmú našich budúcich čitateľov a pohltia ich do sveta kníh a fantázie.

            Ďakujeme za úsmevné a milé príbehy a spoluprácu rodičov. 

          • Výlet pre zberačov papiera

          • Zbierať papier sa oplatí!!!... a to naši žiaci vedia. A tak sme sa s najúspešnejšími zberačmi papiera vybrali na výlet do interiérového krytého ihriska v Hozelci. Vyšantili sa nielen malí, ale aj veľkí.

            Poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí pomáhali deťom v zbere papiera. Dúfame, že nezabudnuteľné zážitky a dobrý pocit z toho, že aspoň takýmto spôsobom chránime našu prírodu a lesy, budú motivovať žiakov k zbieraniu papiera aj v budúcom školskom roku.

            ĎAKUJEME :-)

          • Palacinková bodka

          • Dnešným dňom sa pre žiakov v rámci celodenného výchovno-vzdelávacieho procesu končí poobedné doučovanie, ktoré si spestrili prípravou sladkých palaciniek. Žiaci si desať mesiacov poctivo písali úlohy a zaslúžená odmena prišla podľa dobre známeho pravidla "to najlepšie nakoniec" !

          • Rožňava – Betliar – Ochtinská aragonitová jaskyňa

          • Školský výlet

            V závere školského roka si žiaci druhého stupňa /siedmaci, ôsmaci a deviataci/ obuli túlavé topánky, zbalili plecniaky, dobrú náladu a takto pripravení sa so svojimi triednymi učiteľmi vybrali na spoznávanie prírodných a kultúrnych krás regiónu Gemer.

            Prvou zastávkou bolo historické námestie mesta Rožňava so zaujímavými uličkami a obchodíkmi. Po nej nasledovala prehliadka historického kaštieľa Betliar, sídla významnej rodiny Andrássyovcov. Veľký obdiv si vyslúžili originálne dobové exponáty a unikátna knižnica so vzácnymi knižnými exemplármi. V slnečnom počasí sme si vychutnávali pobyt v priľahlom parku. Z kaštieľa naše kroky viedli na miesto ďalšieho jedinečného unikátu, a to nielen na Slovensku. Ochtinská aragonitová jaskyňa svojou výzdobou patrí k trom takýmto jaskyniam vo svete. 

            Spoznávanie Gemera prinieslo všetkým účastníkom výletu radosť z navštívených miest a veľa zážitkov, na ktoré budú iste ešte dlho s úsmevom spomínať.

          • Tajomstvá opálu

          • V pohorí Slanských vrchov sa nachádza tajuplný podzemný svet slávnych opálových baní. Slovenské opály stáročia vynikali intenzívnou hrou farieb a pre svoje jedinečné vlastnosti sú na svetových trhoch vysoko cenené. Najstaršie opálové bane sveta sa rozprestierajú medzi obcami Zlatá Baňa a Červenica.

            ... a práve tam viedli naše kroky so žiakmi 5. – 7. ročníka. Kdesi v tme sa totiž ukrýva duch podzemia, a kto sa nebojí, určite zbadá jeho svietiaci pohľad. Čakala nás aj skúška odvahy v chodbe úplnej tmy. Na chvíľu sa z nás stali ozajstní hľadači opálov a mohli sme si vyskúšať, aké je orientovať sa len podľa hmatu.  

            ... a tak sa naši žiaci stali na niekoľko hodín obdivovateľmi opálov, hľadačmi podzemného pokladu a baníkmi.

          • Botanická záhrada, ZOO Košice a Dinopark

          • Naši šiestaci na Deň detí navštívili Košice. Najprv sa vybrali do Botanickej záhrady v Košiciach, kde videli exotické rastliny a kaktusy v skleníkoch, expozíciu živých motýľov a nádhernú kvetinovú výsadbu v exteriéri. V ZOO ich najviac zaujali kapibary, surikaty, medvede a tučniaky. V Dinoparku si na vlastnej koži vyskúšali, ako vyzerala búrka v druhohorách. Obdivovali dinosaury v skutočnej veľkosti a pozreli si 4D film z obdobia praveku.

          • Piataci na exkurzii v Tatrách

          • Tak ako každý rok, tak aj tohto roku v júni naši piataci cestovali vlakom do  Tatranskej Lomnice vo Vysokých Tatrách. Navštívili tam Botanickú záhradu, náučný chodník Pramenisko a Múzeum TANAPu. Zoznámili sa s tatranskou faunou a flórou, nakúpili skalničky pre mamky a vychutnali si nádherné počasie. Najväčší zážitok však mali z cestovania vlakom. Dnes sú deti zvyknuté cestovať autom a preto bolo pre nich veľkým dobrodružstvom cestovanie vlakom. Vyskúšali si cestovanie osobným vlakom, aj tatranskou elektrickou železnicou, 2x prestupovali, poobzerali si celý vlak aj WC vo vlaku, stanicu a nástupištia.

        • Novinky

              • Talent najmenších 2024

              • 28. 4. 2024
              • Okresné kolo v Starej Ľubovni

                25. 04. 2024 (štvrtok) sa v Centre voľného času v Starej Ľubovni konala súťaž Talent najmenších 2024. Súťažiaci sa predviedli v 4 kategóriách: 2 spevácke a 2 recitátorské. Táto súťaž je určená žiakom ZŠ prvých a druhých ročníkov.

                Aj naši talentovaní žiaci mali príležitosť prezentovať svoje schopnosti, ale aj príležitosť získať nové skúsenosti. Veríme, že ich úspech na tejto súťaži je len začiatkom mnohých ďalších úspechov a nezabudnuteľných zážitkov na ich umeleckej ceste.

              • PLAVECKÝ KURZ

              • 26. 4. 2024
              • Ukončenie plaveckého kurzu

                Dnešný piatok ukončil tohtoročné naplánované plavecké kurzy. Piataci a šiestaci sa počas piatich dní zdokonalili vo viacerých plaveckých štýloch, ako sú kraul, prsia či znak. Naučili sa bezpečne pohybovať vo vode a vo vodnom prostredí, zvládnuť správne techniky dýchania a zlepšili svoju kondíciu. Úspešné zvládnutie kurzu ich povzbudilo k väčšej sebadisciplíne a sebavedomiu vo vode, čo im otvorilo dvere k novým vodným dobrodružstvám. Teraz sú pripravení nielen plávať bezpečne, ale aj využívať vodu ako prostriedok na zlepšenie svojho zdravia a pohody.

              • PLAVECKÝ KURZ

              • 22. 4. 2024
              • 5. a 6. ročník

                Piataci a šiestaci začínajú plavecký kurz...

                Je to skvelá príležitosť zlepšiť ich fyzickú kondíciu a plavecké schopnosti.

              • Ukončenie plaveckého výcviku

              • 19. 4. 2024
              • Dnes naši tretiaci a štvrtáci ukončili základný plavecký kurz, kde sa naučili eliminovať strach z vody, zdokonalili už čiastočné plavecké schopnosti. Na záver výcviku dostali „mokré vysvedčenie“ za odvahu v bazéne a „mokrý diplom“, ktorý bolo dôkazom toho, že zvládli plavecký výcvik.

              • DEŇ NARCISOV - POĎAKOVANIE

              • 19. 4. 2024
              • Spolu vyzbierané a odoslané na účet LIGY PROTI RAKOVINE - 1 292,45 €

                Včera, dňa 18.apríla 2024, sa v našom meste uskutočnila dobrovoľná verejná zbierka Dňa narcisov, ktorú organizovala Liga proti rakovine Slovenskej republiky. Spoluorganizátorom v meste Podolínec bola Základná škola s materskou školou Podolínec. Do akcie sa zapojili aj predajne potravín pána Juraja Galajdu, pána Petra Smandru, MILK AGRO, COOP Jednota a Základná škola s materskou školou Lomnička.

              • Street basketbal

              • 18. 4. 2024
              • Okresná súťaž

                Žiaci Rudolf Zajac, Damián Dubjel, Samuel Šoltisik, Dominik Šoltés úspešné reprezentovali našu školu v street basketbale. Na okresnej súťaži obsadili výborne 2. miesto v konkurencii 11 základných škôl.

              • Talent najmenších

              • 18. 4. 2024
              • Krásne umelecké poobedie sme prežili 17.4.2024, keď sa v našej škole konala súťaž Talent najmenších.

                Deti prvého a druhého ročníka nám krásne zarecitovali a veselo zaspievali.

                Tí najlepší nás budú reprezentovať v okresnom kole v Starej Ľubovni.

                V kategórii SPEVU: Agáta Kozubová, Karolína Romanová.

              • Prednáška zo série o holokauste

              • 16. 4. 2024
              • 26. marca 2024 sa uskutočnila ďalšia prednáška zo série o holokauste. Tentokrát boli témou Úteky z táborov smrti. Lektorkou bola múzejná pedagogička PaedDr. Erika Tavaly, PhD. z Múzea holokaustu v Seredi, ktorá zaujímavým spôsobom a svojím odborným profesionálnym prístupom priblížila našim deviatakom danú tému. Zamerala sa na okolnosti a priebeh úteku dvoch Slovákov Rudolfa Vrbu a Alfréda Wetzlera, ktorí ako prví podali svedectvo o neľudských podmienkach v koncentračných táboroch, a tým zachránili tisícky životov.

              • DEŇ NARCISOV

              • 16. 4. 2024
              • 18. apríl 2024

                Vážení občania,

                dňa 18. apríla 2024 sa v našom meste uskutoční verejná zbierka Ligy proti rakovine Slovenskej republiky, ktorej spoluorganizátorom v meste Podolínec je Základná škola s materskou školou Podolínec.

                V tento deň budú pre verejnú dobrovoľnú finančnú zbierku ku Dňu narcisov umiestnené pokladničky v predajniach potravín pána Petra Smandru, pána Juraja Galajdu, v predajni MlLK AGRO a COOP Jednota a tiež v Základnej škole s materskou školou Lomnička.

              • ŠKOLENIE PRE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV

              • 15. 4. 2024
              • Dňa 18. 04. 2024 (štvrtok) sa v základnej škole uskutoční vzdelávanie pedagogických zamestnancov pod záštitou RCPÚ (Regionálne centrum podpory učiteľov). Z toho dôvodu bude skrátené vyučovanie.

                • Žiaci 1. stupňa končia vyučovanie o 11,20 hod.
                • Žiaci 2. stupňa končia vyučovanie o 12,00 hod.
                • Škol
              • V túlavých topánkach po regióne Spiš

              • 10. 4. 2024
              • Blokové vyučovanie 9. ročník

                /Retro kalendár na rok 2024/

                Cieľom blokovej výučby v deviatom ročníku bolo uplatnením vedomostí a zručností z vybraných vyučovacích predmetov zostaviť retro kalendár na rok 2024 tematicky súvisiaci so zaujímavosťami regiónu Spiš.

                Každá skupina žiakov si vybrala čiastkovú tému na spracovanie /osobnosť, historická alebo cirkevná pamiatka, prírodná pamiatka, fauna a flóra nášho regiónu/.

              • Telo a myseľ v harmónii

              • 10. 4. 2024
              • Blokové vyučovanie 8. ročník

                Kto z nás by nechcel zlepšiť kvalitu svojej stravy, ktorá by bola ideálna pre zlepšenie zdravia? Je náročné sa orientovať v mori informácií, rád a odporúčaní, ktoré máme k dispozícii. Žiaci 8. ročníka sa v rámci blokového vyučovania venovali príprave zdravého chutného jedla, v ďalšej úlohe zisťovali kalorickú hodnotu jedla. O zdravom životnom štýle, zahŕňajúcom cvičenie, stravu, spánok a zvládanie stresu diskutovali s profesionálnym trénerom. Následne vytvorili svoj týždenný tréningový plán a v telocvični hľadali odpoveď na otázku, koľko času a námahy pri cvičení musím vynaložiť na to, aby som spálil dané množstvo kalórií.

              • ŠTVORCOVÉ DOBRODRUŽSTVO

              • 10. 4. 2024
              • Blokové vyučovanie 5. ročník

                Témou blokového vyučovania v piatom ročníku bol štvorec. Na prvý pohľad to znie možno nezáživne, ale žiapracovali na rozmanitých úlohách, ktoré ich veľmi zaujali.

                Hovorí sa, že koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom. Piataci preto hľadali v tajničkách, osemsmerovkách a piesňach slovo ŠTVOREC nielen v slovenčine, ale aj v angličtine a nemčine. S týmto slovom sa pohrávali aj tak, že z písmen tohto slova vytvárali nové slová a tvorili akrostichy a básne. Čítanie s porozumením si precvičili v rozprávke „Štvorec a jeho veľké dobrodružstvo“. Úlohy spojené s týmto textom nadväzovali na učivo slovenského jazyka (podstatné mená).

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 2, Podolínec
      • Sekretariát: 052 4391 137 Základná škola: 0911 278 115 Materská škola: 052/4391119
      • ZŠ s MŠ, Školská 2, 065 03 Podolínec 065 03 Podolínec Slovakia
      • 31967256
      • 2020714575
      • Mgr. Silvia Reľovská zspodolinec@gmail.com mobil: 0904 675 420
      • 1. stupeň ZŠ a ŠKD Mgr. Martina Gužiaková zspodolineczastupca1st@gmail.com 2. stupeň ZŠ Mgr. Zuzana Poľanská zspodolinec.zastupca2@gmail.com mobil: 0911 278 115
      • Mgr. Jana Kurucová mspodolinec@gmail.com materská škola: 052/4391119
      • zspodolinec.sekretariat@gmail.com Sekretariát: 052 4391 137
      • Bc. Viera Zamkovská zspodolinec.jedalen@gmail.com • mobil: 0910320 420 • 052/4285751- kuchyňa MŠ
    • Prihlásenie